Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder Niet zonder ons

Waarom wonen in het Ramses Shaffy Huis?

Je bent kunstenaar, artiest, of je hebt gewoon affiniteit met kunst en cultuur. Je leeft je leven zoals jij dat wilt. Je weet je omringd door gelijkgestemden. Zo is het nu. Zo is het goed. Maar hoe wordt het later? Als je beperkingen begint te krijgen? Als je alleenstaand wordt? Kun je dan in je eigen huis, je vertrouwde omgeving blijven wonen?

Gelet op de overheidsplannen voor de langdurige zorg zullen we de thuiszorg dan zelf moeten inkopen. De thuiszorgmedewerker is de enige die we dan nog zien. Of de mantelzorger. Want de kinderen hebben hun eigen leven en je vrienden zijn ook oud, hulpbehoevend of inmiddels overleden. Waarschijnlijk wordt het verpleeghuis je eindstation. Een hele nieuwe omgeving met mensen die je niet zelf hebt uitgezocht. In een sfeer die niet de jouwe is.

Is er dan echt geen alternatief? Jawel……. we zijn vanaf 2013 hard bezig om daar verandering aan te brengen. Om een huis in Amsterdam te creëren waarin een mengeling van kunst, cultuur, zorg en welzijn aanwezig is. En, ook uniek, een mix van oud en jong.

Het Huis

We hebben een prachtige locatie gevonden aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam Centrum-Oost. Op loopafstand van het vernieuwde Centraal station, het Muziektheater, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger en gelegen aan het IJ. In Juni 2016 zal het Ramses Shaffy Huis opgeleverd worden en zullen de eerste bewoners in het huis gaan wonen en werken. 

Verleden, heden en toekomst in één huis. Een huis waarin een artiest als Ramses Shaffy zich zou hebben thuisgevoeld

Het Ramses Shaffy Huis aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam 

1933340_1048694941855502_2498635144846210499_o

 

INSCHRIJVEN IS NOG MOGELIJK !

Via de contactpagina kunt u een mail sturen waarin u aangeeft interesse te hebben ''IN WONEN IN HET RAMSES SHAFFY HUIS''. Wij sturen u dan de nodige informatie.

 

De initiatiefnemers

Liesbeth List, zangeres en actrice en Ed Cools, zorgbestuurder en voormalig directeur van het Dr. Sarphatihuis -zijn de initiatiefnemers die met ondersteuning van Bernadette Zevenhuizen van Proud Project en bestuurslid Siep de Haan het Ramses Shaffy Huis gaan realiseren.

Het idee is ontstaan toen Liesbeth List en Ed Cools elkaar tegenkwamen op een terras in Amsterdam en in gesprek raakte over goede en respectvolle zorg voor oudere mensen in Amsterdam.