Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder Niet zonder ons

Interview in Zorgvisie

Oktober 2013: interview met de initiatiefnemers van het Ramses Shaffy Huis in Zorgvisie 'magazine voor beleid en management'

Artiestenhuis – Woonzorgappartementen voor 'mensen zoals Ramses Shaffy'

zorgvisie 011

Interview in Movimoment

Zomer 2013: interview met de initiatiefnemers van het Ramses Shaffy Huis

Movimomentinterview movicor

Interview Liesbeth List in de Telegraaf

19 februari 2013: interview n.a.v Oeuvreprijs met Liesbeth List

Hoewel Liesbeth List eind januari haar laatste voorstelling van '70 jaar Liesbeth' speelde, verveelt ze zich geen moment.

'Ramses houdt me wel aan het werk, naast dat ik bezig ben met het Shaffy kunstwerk wat in metrostation Vijzelgracht gaat komen bemoei ik me met de totstandkoming van het Ramses Shaffy Huis dat in Amsterdam gaat komen'

 

Artikel Misset Horeca.nl

8 december 2012: fragment interview met Liesbeth List in het AD

Er wordt gewerkt aan de oprichting van een ''rusthuis'' voor kunstenaars. Dit huis zal de naam Ramses Shaffy Huis gaan dragen.

Het huis zal gevestigd worden in Amsterdam. Het wordt een plek voor schilders, schrijvers en muzikanten met een eigen theater erin. En met ateliers zodat de bewoners tot op hoge leeftijd kunnen doorwerken ……..

Zelf wil ze er later ook wonen ''oud worden in het Ramses Shaffy Huis. Lijkt mij prachtig''

bekijk hier het artikel

 

Kitty Courbois in 'tijd voor Max'

Tijdens het interview bij Max aan tafel verteld Kitty Courbois over haar nieuwe telefilm ''nooit te oud'' die in 2013 door Max omroep zal worden uitgezonden. De film heeft als thema 'ouderen in het verzorgingshuis''  daarmee wordt een knipoog gegeven naar de conventionele ouderenzorg. Terloops laat zij ook weten dat Liesbeth List bezig is met plannen voor het Ramses Shaffy Huis (fragment 31.13)

Bekijk hier het fragment

fragment interview Kitty Courbois; 28.00 – 34.00

Uitspraak Kitty Courbois:

"tragisch gegeven dat oudjes geen kant meer op kunnen"

 

Artikel Volkskrant

Meeliftend op de publiciteit rondom de jurering van de kunstwerken die geinspireerd zijn op Ramses en waarvan het winnende kunstwerk in het toekomstige metrostation Vijzelgracht zal komen te hangen, werd tevens de aandacht gevestigd op het initiatief van het Ramses Shaffy Huis. Dat in de headline ''bejaardenhuis'' wordt genoemd moeten we maar even voor lief nemen ……..

 

 

Artikel Parool

Het eerste artikel wat is verschenen over het Ramses Shaffy Huis heeft 7 juli '12 in de zaterdageditie van het Parool gestaan. Naar aanleiding van dit artikel hebben wij veel positieve reacties binnengekregen.