Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder Niet zonder ons

Missie en visie

De missie & visie van Liesbeth List en Ed Cools op het Ramses Shaffy huis in Amsterdam

Amsterdam, mei 2012

Visie
Het Ramses Shaffy Huis is een kleinschalig, kunstzinnig woon- zorgcentrum voor artistieke mensen waar zorg op een unieke wijze wordt geboden.

Missie
Het Ramses Shaffy huis wil ‘oudere’ kunstenaars, artiesten en artistieke mensen met een sterke verankering in de wereld van kunst en cultuur een kunstzinnige woon- welzijn en zorg omgeving bieden zodat zij hun culturele leven kunnen voortzetten, ook al hebben zij verzorging, verpleging en behandeling nodig.

Tevens zal het Ramses Shaffy huis de functie hebben van een interactieve ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om samen hun gezamenlijke passie en kennis te delen en van gedachten te wisselen over kunst, cultuur, muziek en theater, actief workshops te volgen.

Doelgroep
De oudere kunstenaars, artiesten en artistieke mensen, waarbij de ‘jongere’ kunstenaars/artiesten die verzorging nodig hebben, niet worden vergeten.

Een omgeving creëren waarin zij hun culturele leven kunnen voortzetten. Elkaar stimuleert, activeert en motiveert en waar energie 'voelbaar' is.

Initiatiefnemers
Liesbeth List, Zangeres/Actrice
Ed Cools, Zorgbestuurder
Bernadette Zevenhuizen, Proud Project

Inleiding 'hoe het begon'
Amsterdam, Zeedijk 1994

Liesbeth List zangeres/chansonnier en Ed Cools zorgbestuurder ontmoette elkaar op het terras van restaurant Rentree. Ed Cools, toen directeur van het dr. Sarphatihuis (DSH) -verpleeghuis van de gemeente Amsterdam- en Liesbeth List kwamen in gesprek over goede en respectvolle zorg voor oudere mensen in Amsterdam. Ed Cools vroeg Liesbeth List spontaan of zij wilde toetreden tot de stichting Vrienden van het dr. Sarphatihuis (DSH).

lees verder

Download deze tekst als pdf