Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder Niet zonder ons

Pluk de Dag

uitzending gemist: Ali B op Volle Toeren

Ali B laat rappers van nu kennismaken met Nederlandse hits van toen. Zangeres Liesbeth List kan verhalen en emoties overbrengen op haar publiek. Sticks is een echte Zwolse rapper met een eigen geluid.

Bekijk hier uitzending gemist

'Pluk de Dag' fragment: 23:45

 

 

quote Ali B en Sticks fragment: 32:49

"WHOW, als je van haar kan leren, dat is pas leerzaam''

 

Advanced style film

documentaire

"watch out young women, you are going to be an old woman someday, don't worry about it''

New York's most stylish and creative looking older folks. Respect your elders and let these ladies and gents teach you a thing or two about living life to the fullest. Advanced Style offers proof from the wise and silver-haired set that personal style advances with age.

klik hier voor de trailer

 

AMOUR

filmtip

"een ontroerende film over de liefde van een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt''

Amour gaat over twee tachtigers, Georges en Anne. Zij behoren tot de culturele elite en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement.

Amour is daarmee een film geworden die door de ziel snijdt; het verval is zó mededogenloos, en het lichaam zó broos. De emotionele afstand tussen kind en ouders stemt bovendien droevig; een relatie die ooit uit pure genegenheid moet hebben bestaan, is killer geworden, en misschien is het te laat om daar verandering in te brengen.

Een film van Michael Haneke (Das Weiße Band, Caché), met Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Won met overtuiging de Gouden Palm op het filmfestival Cannes 2012. Is door de Nederlandse filmpers uitgeroepen tot de beste bioscoopfilm van 2012 en dingt nu ook mee voor de Oscar voor beste buitenlandse productie.

klik hier voor de trailer